Studies

Studies
Je gaat bouwen of verbouwen en bent op zoek naar gepast advies omtrent de energieprestatie van je woning of gebouw; je wil een woning of ander vastgoed verhuren of verkopen; je bent gebruiker van een publiek gebouw en hebt een energieprestatiecertificaat nodig,...


Wel, dan kunnen wij jouw helpen met:

> EPB-verslaggeving

> een EPC of energiecertificaat

> een EPC voor een publiek gebouw

> een EPC voor een niet-residentiëel gebouwEPB-verslaggeving


EPB staat voor EnergiePrestatie en  Binnenklimaat. De energieprestatieregelgeving is van toepassing op de meeste nieuwbouwprojecten en renovatiewerken.


Het doel van de EPB-verslaggeving is dan ook erop toe te zien dat bouwwerken voldoen aan de EPB-eisen. Als erkende EPB-verslaggevers staan wij  klaar om  u als opdrachtgever hierin te begeleiden. Indien gewenst gaan wij nog een stapje verder om van uw project een Bijna-Energie-Neutraal (BEN) of passief gebouw te maken.


Wij bespreken elk project persoonlijk met u om een advies op maat te kunnen afleveren, te beginnen vanaf de voorcalculatie en startverklaring. Tijdens de uivoeringsfase worden de nodige gegevens verzameld om de impact op de EPB-berekeningen te kunnen evalueren. Na voltooiing van de werken zorgen wij voor het indienen van de aangifte en het afleveren van de documenten.


Omdat wij al sinds de invoering van de energieprestatieregelgeving in 2006 vertrouwd zijn met deze materie kan u er op rekenen dat wij uw dossier in detail en deskundig behandelen.


> Heeft u een concreet dossier of een vraag over EPB, neem dan vrijblijvend contact met ons op.EPC of energiecertificaat


Een EPC voor residentiële gebouwen dient beschikbaar te zijn bij iedere verkoop of verhuur  van een woning of appartement.


Het energielabel op het certificaat zegt hoe energiezuinig de woongelegenheid   is. Dit gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).


Om een energiecertificaat correct te kunnen voorbereiden komen wij steeds ter plaatse om de afmetingen en de prestaties van het gebouw na te kijken. Vervolgens wordt het EPC op kantoor opgemaakt en nadien per post verzonden.


Vanaf 2022 zal ook een EPC beschikbaar moeten zijn voor de gemeenschappelijke delen (GD) van een appartementsgebouw. Deze verplichting staat los van de verkoop of verhuur. Het EPC GD kan al opgemaakt worden vanaf 2020!


> Vraag ernaar...EPC publieke gebouwen


Gebouwen waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken  moeten beschikken over een energiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen.


Dit is van toepassing op volgende  gebouwen:

  • de federale, Vlaamse, provinciale en gemeentelijke overheden, incl. OCMW's;
  • overheidsbedrijven;
  • onderwijsinstellingen;
  • welzijnsvoorzieningen;
  • gezondheidsvoorzieningen.


De invoering van het EPC voor publieke gebouwen gebeurde stelselmatig. In 2009 waren enkel gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte van 1000 m² verplicht om een EPC te hebben. Sinds 1 januari 2013 kwamen daar de publieke gebouwen vanaf 500 m² bij en sinds 1 januari 2015 gebouwen vanaf 250 m² bruikbare vloeroppervlakte.


Als onafhankelijke energiedeskundigen  zijn wij de geknipte partner voor  het opmaken van EPC's voor publieke gebouwen.


> Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.EPC niet-residentiele gebouwen


Kleine niet-residentiële gebouwen (niet-woningen) die verkocht of verhuurd worden, moeten sinds 1 januari 2020 een energiecertificaat (EPC) hebben.

De EPC-plicht geldt enkel voor niet-residentiële gebouwen (of gebouwdelen) met een bruikbare vloeroppervlakte van maximaal 500 m². Het 'aaneengesloten niet-residentieel geheel' dat het gebouwdeel bevat mag niet groter zijn dan 1000m².

Wie zijn horeca- of handelszaak, praktijk, kantoor, B&B, ... verkoopt of verhuurt moet een geldig EPC hebben.


> vraag hier naar een vrijblijvende offerte.

Energiedesk   Acaciastraat 42   3500 Hasselt   0496 10 95 93   info@energiedesk.be